Synergy Symposium for NanoBioMedicine održan je 4. i 5. studenog 2019. godine u Zagrebu u zajedničkoj organizaciji Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Instituta Ruđer Bošković. Događaj je okupio suradnike s pet HRZZ projekata.

Projekti OrDeN (IP-2016-06-1137), NanoFaces (IP-2016-06-2436), CaPBiomimNanocomp (IP-2018-01-1493), NanoFlavNeuroProtect (IP-2016-06-8415) i NutriNTENSe (IP-2018-01-8119) usmjereni su na nanotehnologiju i razvoj novih sustava za biomedicinsku primjenu. Ovaj skup bio je izvrsna prilika istraživačima za predstavljanje svog rada, dobivanje informacija o drugim eksperimentalnim i teoretskim pristupima ovom području i sklapanje novih suradničkih veza. Također, skup je omogućio mladim dotorandima demonstriranje vlastitog napretka pred međunarodnom publikom.

Simpozij je ugostio dvojicu inozemnih predavača, vrhunskih stručnjaka u svojim područjima rada. Prof. Heinrich Lang s Fakulteta prirodnih znanosti Tehničkog sveučilišta Chemnitz, Njemačka održao je predavanje: “From: Small Tailor-made Molecules To: New Materials”. Prof. Konrad Kowalski s Kemijskog fakulteta Sveučilišta u Łódzu, Poljska prezentirao je predavanje: “Organometallic Xeno-Nucleic Acid Nucleosides: Synthesis and Biological Activity”. Zatim je slijedila sekcija mladih, gdje su doktorandi sa svih pet projekata prezentirali svoje rezultate. Skup je zaključen uz diskusiju i priliku za druženje.

Prof. Konrad Kowalski drži predavanje o organometalnim derivatima nukleobaza
Barbarino predavanje na simpoziju Synergy for Nanomedicine
Emerikovo predavanje na simpoziju Synergy for Nanomedicine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)