28. svibnja 2022. godine na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta održan je prvi simpozij organiziran kao dio projekta SENDER (HRZZ-PZS-2019-02-4323) te financiran i podržan u okviru programa “Znanstvena suradnja” koji provodi Hrvatska zaklada za znanost putem sredstava Europskog socijalnog fonda.

U organizacijski odbor simpozija bili su uključeni voditeljica projekta SENDER dr. sc. Ivana Vinković Vrček, dr. sc. Ivan Pavičić, Nikolina Kalčec, mag. appl. chem., Nikolina Peranić, mag. chem. i Ivan Mamić, mag. pharm., članovi Nanobiofaces istraživačke grupe.

Dio sudionika i organizacijski odbor simpozija “Sinergija na sučelju kemija-nanotehnologija”

U sklopu programa plenarno predavanje održala je prof. emer. Frances Separovic sa Bio21 instituta iz Melbournea, koja je i suvoditeljica projekta SENDER. Osim atraktivnog plenarnog predavanja održana su i kratka usmena izlaganja tema iz područja kemije i nanotehnologije brojnih kolega sa Instituta Ruđer Bošković, Medicinskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije te Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)