U razdoblju od 1. lipnja do 31. srpnja, na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada imali smo priliku ugostiti studenticu iz Italije, Lindu Schiasselloni, s Odsjeka Veterinarske Medicine, Università degli Studi di Milano. Linda je u sklopu Erasmus + programa sudjelovala u stručnoj praksi na znanstvenom projektu Phoenix, pod vodstvom dr. sc. Ivane Vinković Vrček.

Tijekom svoje prakse, Linda je sudjelovala u različitim projektnim aktivnostima usmjerenim na profiliranje učinkovitosti i sigurnosti nanoformulacija lijekova na modelima glodavaca. Bila je uključena u sve faze eksperimenata koji su se bavili procjenom biomarkera oksidativnog stresa u različitim organima i tkivima životinja tretiranih nanoformulacijama lijekova.

Linda je također stekla osnovna znanja o praksi usklađenoj s GLP-om (Dobrom laboratorijskom praksom) u smještaju laboratorijskih životinja te pretkliničkom testiranju na modelima glodavaca. Nadalje, usavršavala je vještine korištenja laboratorijskih životinja u pretkliničkim ispitivanjima nanofarmaceutika. Također je stekla znanja o biokemijskim testovima i metodama za procjenu toksičnosti nanomaterijala koristeći in vivo modele. Linda je također unaprijedila svoje znanje o primjeni nanomaterijala u biomedicini.

Ova stručna praksa omogućila je Lindi stjecanje važnih vještina i znanja u području nanomedicine, posebno u vezi s primjenom nanomaterijala u biomedicini. Linda je aktivno sudjelovala u istraživanju te je pokazala predanost i sposobnost u izvršavanju dodijeljenih zadataka. Njezino sudjelovanje pridonijelo je napretku projekta Phoenix, a Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada izražava zadovoljstvo zbog uspješne suradnje s Lindom i Università degli Studi di Milano.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)