3. ožujka 2023. Zagreb

Velika dvorana Školske knjige, Masarykova ulica 28.

Nanotehnologije iz temelja mijenjaju dosadašnje terapije i omogućuju razvoj novih tretmana i dijagnostičkih pristupa. Poboljšanja u medicinskim terapijama i dijagnostici postignuta inovativnim medicinskim nanoproizvodima imaju veliku i izravnu kliničku važnost i donose dobrobiti za pacijente. Stoga će najbolja praksa u dizajnu i razvoju takvih nanoproizvoda doprinijeti društvenom prosperitetu i dobrobiti, omogućavanjem pristupa boljim i sigurnijim tretmanima.

Ovaj sastanak ima za cilj ojačati odnose između industrije, R&D&I sektora, regulatornih agencija, klinika i pacijenata s krajnjim ciljem poticanja kliničkog prijenosa nanomedicine od stola do kreveta. Promicanjem znanstvene razmjene, tehnološke implementacije i inovativnih rješenja, sastanak će omogućiti dijalog za racionalizaciju i fokusiranje istraživačkih napora na razini EU-a u suočavanju s velikim izazovom prevođenja nanomedicine za terapije raka.

Sastanak će se usredotočiti na nekoliko čimbenika o kojima treba raspravljati i koje treba razmotriti kako bi se postigao najbolji društveni učinak:

1) Sigurnosni aspekti: raspravom o najboljim praksama za primjenu koncepta Safe-by-Design tijekom ranih faza razvoja i proizvodnje novih medicinskih nanoproizvoda.

2) Regulatorni aspekti: raspravom o potrebnim koracima za regulatorno prihvaćanje novih nanoproizvoda.

3) Aspekti osposobljavanja i obrazovanja za dobro kvalificiranu radnu snagu i pacijente: omogućavanjem i širenjem međudisciplinarnog osposobljavanja za istraživače, pružatelje medicinske skrbi, javnozdravstvene stručnjake koji rade u industriji, vladi i akademskoj zajednici, kao i za pacijente.

Sudjelovanje je besplatno. Ako se želite registrirati, prijavite se putem poveznice u nastavku do 20. veljače 2023.

Organizator: NANO2CLINIC: Cost Action CA17140 –
Cancer nanomedicine – from the bench to the bedside


Podržano od: PHOENIX-OITB: Pharmaceutical Open Innovation Test Bed for Enabling Nano-pharmaceutical Innovative Products

SENDER: Safe-by-Design Approach for Development of Nano-Enabled Delivery Systems to Target the Brain

Lokalni organizator:
Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Zagreb, Hrvatska

Za ažurirane informacije i dnevni red posjetite: phoenix-oitb.eu/news-media/

Projekt PHOENIX-OITB dobiva sredstva iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije Horizon 2020 prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava br. 953110. COST Action CA 17140 “Cancer Nanomedicine from the Bench to the Bedside” podržava COST (Europska suradnja u znanosti i tehnologiji). SENDER Safe-by-Design Approach for Development of Nano-Enabled-Delivery Systems to Target the Brain projekt je financiran u okviru programa „Istraživačka suradnja“ Hrvatske zaklade za znanost financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)