Međunarodna konferencija „Nedavna dostignuća u nanotehnologiji – 10. godišnjica BNT Centra Sveučilišta u Bialystoku” održana je u razdoblju od 28. 05. do 01. 06. 2023. na Sveučilišnom kampusu u Bialystoku, 1K Ciolkowskiego Str., Bialystok, Poljska.

Na konferenciji su sudjelovale dr. sc. Nikolina Kalčec i Nikolina Peranić, mag. chem., u sklopu čega su obje održale svoja usmena predavanja.

Dr. sc. Nikolina Kalčec je imala predavanje na temu “Mass Spectrometry Imaging for Nephrotoxicity Evaluation of Different Doxorubicin Formulations” (PHOENIX i SENDER), dok je Nikolina Peranić, mag. chem izlagala na temu “In vivo efficacy testing of nanodrugs for Parkinson’s disease treatment” (SENDER).

Glavni cilj konferencije bio je stvoriti međunarodnu platformu za razmjenu znanstvenih ideja o temi nanotehnologije.

Teme su bile podijeljene u tri glavna tematska panela koja su pokrivala pitanja vezana uz nanomaterijale, njihove karakteristike, primjenu i biološku aktivnost.

Glavne teme o kojima se raspravljalo tijekom sastanka:

  • Raznolikost nanomaterijala
  • Funkcionalizacija nanomaterijala
  • Karakterizacija i modifikacije nanomaterijala
  • Primjena nanomaterijala
  • Nanokompoziti
  • Toksičnost nanomaterijala

Skup je sufinanciran iz državnog proračuna Poljske u okviru programa “Doskonała nauka”, Najnovija postignuća su nanotehnologija – 10. obljetnica BNT Centra Sveučilišta u Bialystoku (br. ugovora DNK/SP/548576/2022), vrijednost projekta 124 500 PLN, sufinanciranje 109 000 PLN.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)